Site icon Editia de Dimineata

Sumă spectaculoasă pentru tabloul „Țărăncuță cu năframă albă” de Nicolae Grigorescu

sursa: ziuaconstanta.ro

Tabloul „Țărăncuță cu năframă albă” de Nicolae Grigorescu a fost adjudecat, marți, pentru suma de 42.500 de euro.

Licitația colecției de artă decorativă „Mari maeștri ai portretului” organizată de Artmark în Capitală a cuprins obiecte de porțelan din celebre manufacturi europene, statuete japoneze din perioada Meiji, cristaluri de Bohemia, piese Art Deco și Art Nouveau, vase din Orientul Mijlociu și argintărie din mai multe ateliere rusești.

Tabloul „Ţărăncuţă cu năframă albă” de Nicolae Grigorescu

Conform eazi.ro, printre lucrările cumpărate cu sume ridicate s-au mai numărat și: „Primăvară” de Nicolae Tonitza, la 40.000 de euro, „Portret de țăran” (Matei Rudaru) de Nicolae Grigorescu, la 28.000 de euro, „Portretul pianistei Cella Delavrancea” şi „Portretul lui Dimitrie Burillianu” (guvernator BNR între 1927-1931) de Eustațiu Stoenescu, la 12.000 de euro, respectiv 9.000 de euro, „Tătăroaice” şi „Pariziancă” de Iosif Iser, la 6.000 de euro, respectiv 7.000 de euro.

Loturile vândute cel mai bine au fost: un samovar pre-victorian din argint aurit (anul 1793) la 6.000 de euro, un cabinet iberic din fildeș și baga cu sertare secrete și decorat cu scene de vânătoare cavalerească (sec. XIX), la 4.000 de euro, o statuetă decorativă din porțelan Volkstedt (începutul sec. XIX), la 1.400 de euro.

Exit mobile version