Site icon Editia de Dimineata

Suntem “campioni” și la doza 4. Câți români s-au vaccinat împotriva COVID-19?

​În prima săptămână de la startul imunizării cu a patra doză în țara noastră, 2.343 de români s-au vaccinat cu doza 4 împotriva COVID-19, arată datele publicate de ROVaccinare.

Doza a patra de vaccin împotriva COVID-19 poate fi administrată în România începând din data de 16 mai.

Doza a patra de vaccin împotriva COVID-19 se administrează la cerere. Pot face a patra doză persoanele de peste 18 ani care au fost vaccinate cu trei doze de vaccin împotriva COVID-19. O altă condiție este să fi făcut anterior vaccin ARN mesager.

Efectuarea dozei a patra de vaccin este recomandată în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani, arată Ministerul Sănătății. Oricine dorește și se încadrează în criteriile de mai sus poate face însă, la cerere, doza 4.

Doza a patra poate fi făcută în România, deocamdată, doar cu vaccinul Comirnaty, produs de Pfizer BioNTech.

Doza a patra se poate administra la minimum 4 luni de la efectuarea dozei a treia de vaccin.

Unde te vaccinezi?

Pentru vaccinarea cu doza 4 vă puteți adresa centrelor de vaccinare și cabinetelor medicilor de familie.

Centrele de vaccinare din afara spitalelor au început deja să se închidă în România. Până la data de 1 iulie te mai poți vaccina în centrele de vaccinare din spitale. De la 1 iulie, campania de vaccinare împotriva COVID-19 se mută integral la medicii de familie.

Dovada vaccinării cu doza a 4-a va fi reprezentată de adeverința de vaccinare, generată din Registrul Electronic Național de Vaccinări, sau de certificatul digital.

 

Exit mobile version