Site icon Editia de Dimineata

Surprize, Surprize. Unul dintre atacatorii de la Capitoliu a fugit în…Belarus

Unul dintre bărbații acuzați pentru asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie, după ce a atacat forțele de ordine, a fugit din SUA și s-a refugiat în Belarus, au anunțat vineri procurorii.

Ba, mai mult, bărbatul ar fi apărut în emisiunea ”Adio, America” difuzată de televiziunea controlată de Lukașenko, susținând că a cerut azil politic la Minsk (CNN) pentru că America nu mai este țara în care domnește ”legea și ordinea”.

El a spus că avocații săi l-au sfătuit să plece în Europa „în interes de serviciu”, scrie NBC News.

14 infracțiuni

Evan Neumann, 49 de ani, a fost pus sub acuzare pentru 14 infracțiuni ca urmare a participării la asaltul suporterilor lui Donald Trump asupra Capitoliului în încercarea de a răsturna rezultatul alegerilor prezidențiale câștigate de democratul Joe Biden în noiembrie 2020.

”Eu sunt gata să mor, voi sunteți?”

Originar din Mill Valley, California, Evan Neumann apare într-un video purtând o mască pentru gaze, stând lângă poliție, în fața baricadelor montate la aripa de vest a clădirii Capitoliului, potrivit procurorilor.

Conform documentelor depuse în instanță, Neumann și-a dat jos masca și a strigat către polițiștii care apărau congresul: ”Eu sunt gata să mor, voi sunteți?”. Ulterior, el bruschează mai mulți ofițeri de poliție și intră efectiv în ei folosind un grilaj din baricade.

Patru oameni au murit în violențele din 6 ianuarie, iar un polițist a murit a doua zi ca urmare a rănilor. De altfel, sute de polițiști au fost răniți și 4 s-au sinucis ulterior.

Exit mobile version