Site icon Editia de Dimineata

Tabere de iarnă pentru studenți organizate de Ministerul Familiei

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse – Direcţia Generală Tineret a anunțat că organizează tabere studenţeşti în perioada vacanţelor de iarnă.

Taberele studențești se vor desfășura pe două serii a câte 5 nopți, în perioada 10-23 Februarie (seria I: 10-15 februarie, respectiv seria II: 18-23 februarie.

Potrivit Radio România București FM, în taberele de iarnă se pot înscrie studenţii care urmează cursuri universitare – licență, master și doctorat din instituţiile de învăţamânt superior de stat.

Studenții sunt selectaţi de către fiecare instituție de învățământ în parte, în funcţie de o serie de criterii: cazuri sociale, studenţi cu rezultate deosebite la învăţătură, studenţi care activează în cadrul Caselor de Cultură ale Studenţilor ce s-au evidenţiat prin activităţi cultural-artistice, etc.

În perioada taberelor studenţeşti de iarnă, studenţii beneficiază în mod gratuit de cazare şi masă.

Taberele studențești de iarnă organizate de MFTES se desfășoară la munte, stabilirea locațiilor se face în urma consultării cu toate organizațiile studențești, legal constituite, din centrele universitare arondate și a studenților reprezentanți în Consiliile de Administrație ale CCS/CCSS Tei.

Exit mobile version