Site icon Editia de Dimineata

Tango de toamnă, în concert la ARTHUB București

Duminică, 22 octombrie 2023, ora 19.00, ARTHUB își invită publicul la un concert special de tango avându-i ca protagoniști pe bandoneonistul Alexandru Nucă și pe chitaristul Maxim Belciug. Cei doi artiști urcă din nou împreună pe scenă, după mai bine de 2 ani de la ultima apariție în această formulă, pentru un program de muzică latinoamericană, tango, milonga și alte finețuri, pe care afișul îl prefațează cu un haiku de Mario Benedetti: „mi-am luat un tango / de la chioşcul de amintiri / din aeroport.”

Întâlnirea muzicală dintre Alexandru Nuca și Maxim Belciug e unul dintre acele momente fericite pe care le aștepți fără să știi. E ca o zi cu două dimineți sclipind de muzică și soare, un prilej rar, pe care nu vrei să-l scapi când apare.

Chitara pasională a lui Maxim Belciug, cu sunetul său aparte și toate pornirile sale, când misterioase și duioase, când brutale, tăioase, își găsește în bandoneonul cântat cu măiestrie de Alexandru Nuca un partener de joc pe măsură.

Din muzica lor sar scântei, sar trăiri, sar culori: galben, singura culoare pe care o putea vedea Borges, și azuriu, și verde, culoare de mentă, și roșu sângeriu. E o bogăție, dar nu numai de străvezii, romantice plăceri, ci și de scrâșnet, de dureri, de despărțiri, de împreună. Ca-n viață – și-n muzică, și-n tango. Căci, așa cum spunea Borges, „tangoul dă tuturor un trecut imaginar, ascultând tangoul simțim cu toții cum, în chip magic, am murit în colțul străzii într-o încăierare”.

Concertul de duminică, 22 octombrie 2023, începe la ora 19.00 și are loc la ARTHUB, str. Budișteanu 10 (pe sânga), București. Biletele sunt disponibile pe tomtix.ro sau în locație, înainte de începerea concertului. Concertele, spectacolele și petrecerile organizate de Grădina ARTHUB și ARTHUB București contribuie la sustenabilitatea proiectului ca scenă independentă și spațiu de dialog cultural și artistic.

https://www.facebook.com/events/1017759352806728/

Exit mobile version