Site icon Editia de Dimineata

Târg de Florii la Muzeul Satului

cof

Tradiţionalul Târg de Florii se va desfăşura în zilele de 8 şi 9 aprilie, la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” sub genericul „Vin Floriile cu Soare şi Soarele cu Florii”.

În afară de tradiţionalul târg al meşterilor populari, cei care trec pragul muzeului în această perioadă vor putea participa la diverse activităţi: lansare de carte, demonstraţie de pictat ouă de Paşti, demonstraţie de bătut toaca, spectacol de pricesne şi multe altele, a transmis, vineri, instituţia muzeală.

Activități

Pe Scena Dumitra vor evolua artişti şi ansambluri de muzică populară românească precum Ion Creţeanu, Narcisa Băleanu, Florin Pârlan, Maria Băndoiu, Gabriel Dumitru, Florin Ologeanu, Ansamblul Fluieraşii din Dobroteşti, Ansamblul Acidava, Ansamblul Căluşarii, Fanfara Telciu.

Cei interesaţi de poveşti vor putea participa la atelierul de storytelling organizat de autoarea Cristina Andone, membru al asociaţiei De Basm. Asociaţia Scriitorilor pentru Copii şi Adolescenţi din România şi unul dintre cei mai titraţi autori de cărţi pentru copii.

 

Duminică, 9 aprilie, începând cu ora 9,00, la Biserica Turea din Satul Nou va avea loc Sfânta Liturghie de Florii.

În cele două zile ale evenimentului, între orele 9,00 şi 19,00, meşterii populari vor aştepta vizitatorii pe aleile muzeului cu obiecte de artizanat.

Exit mobile version