Site icon Editia de Dimineata

Târg de mâncare și trăire românească. Ce preparate pot gusta pofticioșii

În acest sfârșit de săptămână, pasionații de mâncare tradițională se pot delecta cu o varietate de produse la târgul „Mâncăm și trăim românește”. 

Vizitatorii târgului vor gusta preparate din diferite regiuni ale României precum: brânză, smântână, caşcaval, cârnaţi de porc, slănină afumată, caltaboş, jumări, cârnaţi de casă, drob de porc, lebăr, tobă de casă, jambon afumat, muşchi afumat, salată icre crap sau ştiucă, batog sau pastramă, macrou afumat la rece, sardeluţe, păstrăv afumat în cobză de brad, cozonac, prăjituri, pită coaptă pe vatră, siropuri, gemuri, dulceţuri din fructe, băuturi spirtoase şi vinuri, transmite Agerpres

România deține șapte produse înregistrate pe sisteme de calitate europeană : Magiun de prune Topoloveni – IGP (2011), Salam de Sibiu – IGP (2016), Novac afumat din Ţara Bârsei – IGP (2017), Scrumbie de Dunăre afumată – IGP (2018), Cârnaţi de Pleşcoi (2019) şi Telemea de Ibăneşti Denumire de Origine Protejată (2016), respectiv Telemea de Sibiu – Indicaţie Geografică Protejată.

Târgul se defășoară între orele 10:00-17:00, la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Sursă foto: Descoperă

Exit mobile version