Site icon Editia de Dimineata

TÂRGU MUREȘ. Proiect bazat pe inteligența artificială, de cercetare a miocardului pacienţilor post-Covid-19

Un proiect de cercetare a miocardului pacienţilor post-Covid-19 cu ajutorul noilor tehnologii de  inteligență artificială urmează să fie implementat la Târgu Mureș.

Este vorba de proiectul CARDIO-COV, dezvoltat în colaborare între un centru privat de transfer tehnologic, UMFST Târgu Mureş şi Universitatea ”Transilvania” din Braşov, care îşi propun să implementeze tehnologii noi de inteligenţă artificială pentru a cerceta ce se întâmplă cu pacientul post-Covid-19.

Prin proiectul CARDIO-COV se va studia și ce se întâmplă cu arterele pacientului care a fost infectat cu inflamaţia care a apărut la nivel local arterial.

„Avem mulţi pacienţi care vin cu infarct după COVID. Dorim să vedem ce se întâmplă cu miocardul, ţesutul inimii la aceşti pacienţi, pentru că mulţi dintre ei dezvoltă, după COVID, insuficienţă cardiacă şi nu ştim de ce”, a declarat prof. dr. Theodora Benedek, șefa Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, citată de AGERPRES.

Pentru aceasta se vor aplica tehnologii avansate de inteligenţă artificială pe imagistică, CT şi RMN pentru a vedea ce se întâmplă la pacienţii post-COVID.

Exit mobile version