Site icon Editia de Dimineata

Târgul de Crăciun din Sibiu, considerat cel mai frumos din Europa. Pe ce loc se află Bucureștiul

Târgurile de Crăciun din România au cucerit și străini. Un top făcut de o revistă din centrul Londrei, About Time, a realizat un clasament cu cinci piețe europene de Crăciun ce trebuie vizitate în iarna acestui an.

Spiritul Crăciunului ajunge la vizitatori prin cabanele din lemn care oferă cadouri handmade, luminate de mii de beculețe, nelipsita cană de vin fiert  dar și bradul de Crăciun.

Iată recomandările făcute pentru acest an:

  1. Târgul de Crăciun de la Sibiu
  2. Târgul de Crăciun din Praga, Republica Cehă
  3. Piața de Crăciun din Amsterdam, Olanda
  4. Târgul de Crăciun din Piața Constituției din București
  5. Târgul de Crăciun din Budapesta, Ungaria.

Târgul de Crăciun din Sibiu este o destinație plină de magie. Orașul cunoscut pentru arhitectura germanică și centrul medieval se află în topul revistei About Time.

Orașul românesc Sibiu, aflat în inima Transilvaniei, este o primă destinație pentru oricine care vrea să trăiască puțin din magia Crăciunului fără a fi nevoit să spargă o bancă. Cunoscut pentru arhitectura germanică și superbul oraș istoric, centrul orașului medieval este transformat într-un târg tradițional de Crăciun, completat cu lumini și frumoase ilustrații de poveste pe clădirile din jurul pieței. Niciun târg de Crăciun n-ar fi complet fără un brad de Crăciun, iar Sibiul nu dezamăgește. Un pom imens se impune în centrul pieței, acoperit cu podoabe pline de sclipici, de asemenea, vizitatorii pot vedea scena nașterii lui Iisus în mărime naturală. Dacă întorci privirea vei putea observa un carusel pentru copii și poți vedea tot ce au de oferit cele 100 de căsuțe cu cadouri și specialități gastronomice tradiționale”, scriu autorii britanici.

Târgul de Crăciun din București se desfășoară din 28 noiembrie – 26 decembrie în Piața Constituției și surprinde adevăratul spirit autentic al unui Crăciun românesc.

Crăciunul în capitală este la fel de plin de viață și oferă o sărbătoare magnifică a spiritului festiv. Vizitatorii pot experimenta magia unui Crăciun tradițional românesc, implicându-se în multitudinea de activități de divertisment, se pot bucura nu doar de o zona de târg tradițional cu peste 100 de căsuțe, de concerte și spectacole, ci pot să și deguste bucate tradiționale autohtone.

sursa foto: oradesibiu.ro

Exit mobile version