Site icon Editia de Dimineata

Târgul iconarilor și al meșterilor cruceri va avea loc la Muzeul Țăranului

O nouă ediție a Târgului iconarilor și al meșterilor cruceri, care marchează una dintre cele mai importante sărbători ale Ortodoxiei, respectiv Înălțarea Sfintei Cruci, va avea loc de vineri până duminică, între orele 10,00 și 18,00, la Muzeul Național al Țăranului Român, în Capitală, potrivit agerpres.

La acest eveniment sunt invitați atât iconari consacrați, dar și iconari nou descoperiți. Potrivit unui comunicat al Muzeul Țăranului, structura târgului va rămâne, ca întotdeauna, mai aproape de atmosfera unei sărbători. Aici veți putea găsi icoane pe sticlă, icoane pe lemn, miniaturi religioase, mozaicuri și o serie de lucrări care se înscriu în categoria artei sacre.

Totodată, la vor fi organizate nelipsitele ateliere de pictură pe sticlă și lemn, dar și cel de însemnat și încrustat cruci. „Copiii, dar și adulții sunt invitați să descopere cum desenau iconarii vechi izvoadele și zugrăveau sfinții și îngerii, pictând pe dosul sticlei sau pe lemn grunduit, cum se însemnează și se încrustează pristolnicele și icoanele de vatră, în cadrul unor întâlniri cu câțiva dintre iconarii și crucerii al căror meșteșug prezintă atât o raportare adecvată la canon, cât și o sursă de inspirație pentru noi creații”, se mai arată în comunicatul transmis de Muzeul Țăranului Român.

Intrarea la acest eveniment este liberă.

[sursă imagine cover: jurnalspiritual.eu]

Exit mobile version