Site icon Editia de Dimineata

Târgul tradițional de Florii, un obicei de peste 20 de ani, la Muzeul Țăranului Român

Muzeul Țăranului Român găzduiește în acest sfârșit de săptămână „Tradiţionalul Târg de Florii”, un eveniment în mare meșteșugari din toate colțurile țării își aduc în fața vizitatorilor cele mai bune produse.

„Duminica cea de pe urmă din Păresimi sau din Postul mare este cunoscută sub numele de Florii, Duminica Floriilor sau Duminica Vlăstarelor. De peste 20 de ani, Muzeul Naţional al Ţăranului Român ţine această sărbătoare şi îşi aşteaptă vizitatorii, timp de trei zile, la primul târg de meşteri de peste an’‘, informează MNŢR.

Sursă Foto: national.ro

De  la încondeietoare, ţesătoare, împletitoare, cusătorese, iconari, olari, lingurari, pielari, rudari – meşteri vechi, care şi-au dovedit iscusinţa de-a lungul timpului şi care duc mai departe tradiţia meşteşugului lor, vor fi prezenți în cadrul târgului și vor bucura privirile vizitatorilor.

De aici bucureștenii pot pleca cu ouă încondeiate, icoane, obiecte din lemn, ceramică, ţesături, jucării, instrumente muzicale, podoabe, mobilier pictat, dar şi „d-ale gurii”, după cum spun organizatorii – cozonaci şi plăcinte, fel şi fel de dulciuri din Teleorman, turtă dulce de Harghita, miere de albine, polen şi propolis, ierburi de leac, pălincă şi dulceaţă.
Preţul biletului este de 4 lei, elevii, studenţii şi pensionarii beneficiind de reducere – 2 lei.

Exit mobile version