Site icon Editia de Dimineata

Te-ai întrebat câți evrei au brad de Crăciun? (ei bine, s-a făcut și un studiu pe tema asta)

Salutare! 28% dintre evrei au un pom de Crăciun, potrivit unui studiu al Institutului de Cercetare a Politicilor Evreiești (JPR), citat de JewishNews (din Marea Britanie).

“Printre concluziile Dr. Lessof în „Do Jews in the UK celebrate Christmas?” se numără și următorul aspect – cu cât suntem mai în vârstă, cu atât este mai puțin probabil să avem un pom de Crăciun, în timp ce respondenții mai tineri intervievați, din cei 5.000 de membri ai panelului JPR, sunt mult mai dispuși să îmbrățișeze noua tradiție”, scrie JN.

Cifrele din Marea Britanie urmează un model dezvăluit de un raport Pew din 2013, „care a constatat că 32% dintre evreii americani au declarat că au avut un pom de Crăciun în anul precedent. La fel ca în Marea Britanie, această cifră a fost ușor mai mare în rândul persoanelor sub 40 de ani și a celor fără afiliere confesională”.

Cifrele Pew au indicat, de asemenea, că cei care au un partener neevreu au avut de zece ori mai multe șanse (71%) să aibă un brad de Crăciun decât ceilalți.

Exit mobile version