Site icon Editia de Dimineata

Te iubesc, ne căsătorim, dar locuim separat. Ultima modă în America

sursa: bucurestifm.ro

Aproape 4 milioane de americani căsătoriți locuiesc separat de soții/soțiile lor, potrivit Biroului SUA de Recensământ, scrie Fox News.

Un număr tot mai mare de americani îmbrățișează o tendință nouă în căsătorie numită „locuirea separat-împreună” (LAT), în care soții locuiesc în gospodării separate, dar rămân într-o relație unul cu celălalt, explică sursa citată.

Cuplurile aleg acest aranjament din mai multe motive, dar New York Times a susținut că tendința a fost determinată în primul rând de femeile care caută independență și spațiu personal pentru a avea timp pentru propriile interese și dezvoltare personală.

„Este posibil ca pandemia să fi jucat un rol în creștere, deoarece rolurile în căsătorie au devenit mai pronunțate, în special pentru mame”, scrie NYT.

Aproape patru milioane de americani căsătoriți trăiesc singuri, potrivit datelor Biroului de Recensământ. Acest număr nu include cuplurile, dar include persoane căsătorite care sunt forțate să trăiască separat din cauza faptului că unul dintre membri este în armată. Cu toate acestea, numărul americanilor care caută acest tip de aranjament a crescut vertiginos cu peste 25% între 2000 și 2019, potrivit acelorași date.

Alte instituții media au sugerat că LAT ar putea fi un mod sănătos de viață pentru unele cupluri căsătorite.

Revista Brides a lăudat ideea ca fiind „mai romantică” decât a trăi împreună și „secretul unei căsnicii lungi și fericite (și sănătoase)” pentru unele cupluri. Editorialista The Guardian, Emma Brockes, a sugerat că situația ar putea fi un „câștig pentru ambii soți”.

Acceptarea relațiilor netradiționale și între persoane de același sex face, de asemenea, acest model neobișnuit „mai acceptabil din punct de vedere social”, potrivit New York Times.

Exit mobile version