Site icon Editia de Dimineata

Teatrul Bulandra va fi reabilitat cu bani din PNRR

Teatrul Bulandra va fi reabilitat cu bani din PNRR, proiectul vizând consolidarea seismică şi renovarea energetică a imobilului situat în Bd. Schitu Măgureanu nr. 1, sector 5, București, care adăpostește teatrul.

Valoarea finanțării cererii depuse prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic și aprobate aprobate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de peste 65,378 milioane lei, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a primarului Nicușor Dan.

Clădirea a fost construită în anul 1935, la care s-a adăugat în 1937 corpul de la Bd. Schitu Măgureanu, adiacent teatrului, aflat în Zona Construit Protejată ZCP 06 – Bulevardul Elisabeta-Kogălniceanu, regim de înălțime S+P+7E+M (la parter se află Sala de spectacole Liviu Ciulei), având o suprafață construit desfășurată 11.873 mp.

Din 2017 – Teatru al Europei

În toată istoria sa de peste 80 de ani, un punct de referinţă consacrat a fost (şi este) participarea Teatrului Bulandra la festivaluri şi turnee atât în ţară cât şi în străinătate, de-a lungul timpului Bulandra răspunzând invitaţiilor din ţări ca Italia, Spania, Columbia, Israel, Rusia, Ungaria, Mexic, Portugalia sau Franţa. Afirmarea în plan internaţional a Teatrului Bulandra, precum şi prodigioasa sa activitate desfăşurată în ultimele două decade, i-au determinat pe consilierii generali ai Primăriei Bucureşti să voteze în unanimitate numirea teatrului BULANDRA -TEATRU AL EUROPEI.

Exit mobile version