Site icon Editia de Dimineata

Teatrul Țăndărică dă startul unui nou festival de animație

teatrultandarica.ro

Prima ediţie a festivalului SALT, reunind producţii bazate pe conceptul #FreeStyle Puppetry, realizate de artişti emergenţi din domeniul teatrului de animaţie şi vizual, va avea loc în perioada 25 – 28 februarie la Teatrul Ţăndărică.

„Teatrul Ţăndărică dă startul unui nou festival de animaţie dedicat tinerilor, adulţilor şi profesioniştilor independenţi din domeniul teatrului de animaţie, SALT – ediţia I, locul de întâlnire a proiectelor câştigătoare din cadrul concursului anual cu acelaşi nume”, informează un comunicat al instituţiei de spectacole, transmis marţi AGERPRES.

Astfel că, prima ediţie a evenimentului se bazează pe platforma originală SALT, un concurs unic de proiecte dedicat artiştilor din domeniul teatrului de animaţie – actori, actori păpuşari, regizori, scenografi, coregrafi, ventriloci, mimi, scenarişti, artişti plastici, susţinuţi de Teatrul de Animaţie Ţăndărică în realizarea şi producţia de la idee la spectacol a proiectelor propuse.

„Prima ediţie a festivalului SALT propune pentru data de 28 februarie, la Sala Mare a Teatrului Ţăndărică, o zi întreagă dedicată conceptului de #FreeStyle Puppetry – animaţie liberă, momente scurte de improvizaţie cu marionete/ păpuşi/ obiecte, pe teme la alegere. #FreeStyle Puppetry reprezintă o oportunitate pentru tinerii păpuşari să prezinte o idee, un concept sau un stil de animaţie, cu momente ce pot fi selecţii din lucrări în desfăşurare sau de sine stătătoare cu o durată de maxim 7 minute”, se precizează în comunicat.

Înscrierile au loc până la data de 1 februarie, la adresa de mail miruna@teatrultandarica.ro, participanţii la #FreeStyle Puppetry urmând să primească pe email la începutul lunii februarie desfăşurătorul evenimentului şi să îşi pregătească numerele de animaţie pentru data de 28 februarie.

Printre proiectele câştigătoare ale celor trei ediţii ale concursului se numără „Regele Moare” în regia Elizei Păuna, „Apolodor” în regia Silviei Roman, „Matiaş Gâscarul” în regia lui Baczo Tunde şi workshop-ul interactiv „Micul prinţ – o întâmplare” coordonat de Mona Toncu şi Raluca Rădulescu.

Exit mobile version