Site icon Editia de Dimineata

„Teleşcoala” continuă la TVR 2

Începând cu 31 ianuarie, la TVR 2 va începe emisiunea „Teleşcoala” dedicată elevilor care urmează să susţină probele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat.

De luni până vineri, intervalul 9:00-10:00 este dedicat orelor de română şi matematică, pentru clasa a VIII-a, iar pentru clasa a XII-a este rezervat intervalul orar 15:00-16:00, pentru materiile dedicate nivelului liceal (limba şi literatura română, matematică, biologie, fizică, istorie, geografie, chimie, informatică, economie, filosofie, logică, sociologie).

În fiecare dimineaţă de vineri, de la ora 9:00 şi de la ora 9:30, sunt predate două cursuri de dirigenţie cu subiecte precum: cum ne pregătim pentru examene, conduită, managementul timpului sau cum facem faţă provocărilor din pandemie.

Profesorul de matematică Costel-Dobre Chiteş, de la Colegiului Naţional de Informatică „Tudor Vianu” este de părere că: „În general, părinţii şi elevii se concentrează, când învaţă la matematică, pe capitolele care sunt testate la examen. Alte capitole, de geometrie sau de algebră care se studiază, de multe ori sunt predate unor copii mai puţin interesaţi. Vă daţi seama câte goluri se acumulează. Elevii trebuie să conştientizeze că nu învaţă doar pentru Evaluare Naţională sau Bacalaureat şi că tot ceea ce se acumulează în şcoală sau în liceu le va folosi şi în facultate. Matematica este folositoare şi pentru cei care studiază arta, de exemplu. Participarea la ore este fundamentală pentru elevi iar ei ar trebui să pună profesorilor întrebări unde nu înţeleg„, arată news.ro.

sursa foto: romania24.ro

Exit mobile version