Site icon Editia de Dimineata

Temperaturile vor depăşi 40 de grade Celsius în vestul Europei

Sursă Foto: antena3.ro

Un val de caniculă sufoca luni Spania, un episod ”anormal” pentru această perioadă a anului, semn al ”încălzirii globale”, potrivit unui expert al Agenţiei meteorologice spaniole (AEMET), informează France Presse.

Acest episod canicular, care se produce după ce luna mai a fost declarată cea mai caniculară din ultimii cel puţin 100 de ani în Spania, va aduce ”temperaturi extreme” şi ”ar putea dura până la sfârşitul săptămânii”, a precizat Ruben del Campo, purtător de cuvânt al AEMET.

Potrivit acestuia, temperaturile vor depăşi 40 de grade Celsius în timpul zilei în numeroase oraşe spaniole şi vor rămâne ridicate pe timpul nopţii, când se vor înregistra ”peste 20 sau 22 de grade”.

Meteorologul a avertizat că fenomenul, ”care nu e limitat la peninsula iberică” va afecta şi alte ţări europene, cum ar fi Franţa, în zilele următoare.

Mercurul termometrelor ar putea urca până la 43 de grade în Andaluzia (sud), în special în Cordoba şi Sevilla, potrivit AEMET.

Un val de caniculă timpurie este prognozat în Franţa săptămâna aceasta, a anunţat serviciul naţional Meteo France, temperaturile urmând să ajungă la 38 de grade Celsius în regiunile din sud, informează Reuters.

Valul de caniculă va afecta partea sudică a ţării, însă nu se ştie cu certitudine cât de mult se va extinde înspre nord, a mai precizat Meteo France.

Temperaturile ar putea atinge valori cuprinse între 35 şi 38 de grade Celsius de la jumătatea săptămânii şi până în weekend şi nu se aşteaptă să scadă sub 20 de grade Celsius, a prognozat serviciul meteorologic.

Meteo France a mai precizat că valul de caniculă de anul acesta urmează să se instaleze neobişnuit de devreme, astfel de temperaturi fiind preconizate în mod normal pentru mijlocul verii, conform Agerpres.

Exit mobile version