Site icon Editia de Dimineata

Teren gratuit pentru tineri. Ce oraș vine în ajutorul lor

Tinerii sunt invitați de către autoritățiile locale să intre în posesia unor terenuri, cu titlu gratuit, pe care să intenţionează să-şi construiască o locuinţă.

Şaptesprezece parcele de teren, fiecare în suprafaţă de circa 300 metri pătraţi, sunt atribuite gratuit tinerilor din municipiul Hunedoara care au îndeplinit condiţiile legale pentru a putea beneficia de acestea.

Solicitanții au tras la sorţi amplasamentul fiecărei parcele pe care intenţionează să-şi construiască o locuinţă.

Nu am dorit să se creadă că am fi favorizat pe cineva anume în niciuna dintre etapele procedurii de atribuire a terenurilor. Pe Aleea Tineretului s-au identificat 21 de parcele de teren. Noi am fi dorit să le atribuim pe toate, însă doar 17 solicitanţi au întrunit toate condiţiile legale şi procedurale necesare. Anul viitor, în zona parcelelor atribuite acum, se va construi un drum de acces şi se vor realiza reţelele de utilităţi necesare. Ne dorim ca, în viitorul apropiat, să identificăm şi alte terenuri pe care să le parcelăm şi să le punem la dispoziţia tinerilor care doresc să îşi ridice case”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, conform stirileprotv.ro.

Alte 75 de persoane şi-au arătat un interes pentru a primi în folosinţă, cu titlu gratuit, suprafeţe de teren.

Conform Legii 15/2003, pot beneficia de terenuri gratuite pentru construcţia unei locuinţe persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, la data depunerii cererii. Beneficiarul este obligat să înceapă construcţia unei locuinţe în termen de cel mult un an şi să o finalizeze în cel mult şapte ani.

sursa foto: capital.ro

Exit mobile version