Site icon Editia de Dimineata

TEROARE LA COPENHAGA. Mai multe persoane, împușcate într-un mare centru comercial

Mai multe persoane au fost împuşcate în seara zilei de duminică într-un mare centru comercial din Copenhaga, a anunţat poliţia daneză. Atacatorul a fost reținut. „Atacul s-a soldat cu moartea unor persoane şi rănirea altora”, a declarat şeful Poliţiei din Copenhaga, într-o conferinţă de presă.

Poliția nu a comunicat un număr al persoanelor decedate și nici al răniților. Un prim bilanț vorbea despre cel puţin trei persoane care au fost spitalizate, una fiind în stare critică, potrivit autorităților.

„Nu știm încă cu siguranță câți sunt răniți sau morți, dar este foarte grav”, a declarat primarul din Copenhaga, Sophie Haestorp Andersen, într-o postare pe Facebook, potrivit Reuters.

Atacatorul a fost reținut, și potrivit poliției este vorba despre un bărbat danez în vârstă de 22 de ani. Numele lui ar fi Noah Esbensen, iar YouTube ar fi șters conținutul video violent postat de acesta pe canalul său. Autoritățile anunță că nu pot exclude un potențial „act de terorism”, iar forțele de ordine caută eventuali complici ai tânărului aflat deja în custodia poliției.


Tragedia s-a produs în galeria comercială Fields din cartierul Amager, situat între centrul oraşului si aeroportul capitalei daneze.

Exit mobile version