Site icon Editia de Dimineata

Testat pozitiv la SARS-CoV-2 de 78 de ori, un cetățean turc trăiește în izolare de 14 luni

Fotografie: Arife Karakum - Agentia Anadolu

Fotografie: Arife Karakum - Agentia Anadolu

Muzaffer Kayasan ar putea deține recordul pentru cea mai lungă perioadă de infecție pentru orice pacient cu COVID-19. Bărbatul de 56 de ani a fost testat pozitiv de 78 de ori din 2020 și stă izolat la domiciliu și în spitale de 14 luni.

Kayasan, un pacient cu leucemie, a fost diagnosticat pentru prima dată cu COVID-19 în noiembrie 2020 și a fost internat în spital. A fost externat din spital după o perioadă scurtă de tratament și pe măsură ce boala sa a devenit mai puțin gravă. El s-a întors acasă așteptând recuperarea completă în autoizolare. Dar a fost doar începutul închisorii lui.

În mod normal autoizolarea se încheie după două săptămâni dacă testul este negativ. Dar, spre disperarea lui, toate cele 78 de teste la care a fost supus au fost pozitive la COVID-19. A petrecut nouă luni în spital și alte cinci luni acasă în autoizolare, relatează capital.fr.

”Sunt constant testat pozitiv. Când întrebăm specialiștii, ei spun că sistemul meu imunitar este slăbit pentru că am leucemie (…). Nu îmi pot îmbrățișa familia, nu vorbesc cu nimeni. Nu a mai rămas nimic din viața mea socială, din viața mea de familie. Covid-19 mi-a pus capăt modului de viață”, se plânge Muzaffer Kayasan, care nu reușește nici să se vaccineze. „Merg la medic, îmi spune că am Covid-19 și nu pot primi o doză de vaccin”.

Soția lui a rămas cu Kayasan o perioadă în timpul perioadei de autoizolare și a fost testată negativ pentru COVID-19 de două ori. Fiul său, care și-a petrecut și el timp cu el, a fost și el negativ. „Prima dată am crezut că sunt transportator, dar nu este cazul. Cred că sunt mai expus la virus decât ei”, a spus el. „Chiar și o pisică care trece pe lângă fereastră mă poate infecta”, a glumit el.

Potrivit oamenilor de știință, persoana în cauză nu prezintă simptome, dar urme ale bolii se prelungesc în corpul său. În fața acestei stări de fapt, Muzaffer Kayasan a cerut ajutorul autorităților turce sale pentru a-l scoate din această situație, dar, deocamdată, bărbatul este încă obligat să rămână în carantină, relatează agenția turcă Anadolu.

Fotografie: Arife Karakum – Agentia Anadolu
Exit mobile version