Site icon Editia de Dimineata

Teste de salivă din școli sunt de vânzare pe OLX

Senatorul USR Ștefan Pălărie afirmă că teste de salivă distribuite de școli au fost găsite de colegii săi scoase la vânzare pe platforma OLX.

“Aseară colegii mei au găsit teste de salivă distribuite de școli scoase la vânzare pe OLX. Încă nu e clar dacă e doar un gest de frondă și o declarație „politică” sau doar un pragmatism financiar al părinților antreprenori. Dar e clar că e rezultatul amestecului dintre teste distribuite acasă, lipsa de obligativitate a lor și neclaritatea procesului de raportare”, scrie Pălărie pe Facebook.

“Eu aș îndrăzni să spun că gestul OLX surprinde suspiciunea care exista în societate. Dacă singura motivație a campaniei a fost achiziția din banii publici a 70 de milioane de teste de salivă #MareaAchiziție, atunci unii părinți, mânați de o crunta sarăcie sau doar de ideea de a vinde ceva au inventat #MareaRevânzare.”

Dovada!

Curioși am dat și noi un search rapid pe OLX si am găsit într-adevăr teste la vânzare. Florin din localitatea Alexandru Ioan Cuza (jud Iași) a pus la vânzare pe OLX, pentru suma de 75 de euro, testele respective. “2 teste covid antigen luate de la scoala noi noute va descurcați voi cu ele ieftine” este mesajul transmis de Florin.

Pălărie își mai pune câteva întrebări legitime privitoare la testele de salivă.

Cum se raportează rezultatele testării? Mesaj sec pe whatsapp? Poză trimisă? Aducem caseta de test la școală?

Câte teste de salivă rapide se vor face astăzi până la finalul zilei? Câte cu rezultat neconcludent? Câte pozitive? Câte din cele pozitive ajung sa fie testate și PCR?

Ce se întâmplă cu deșeurile? La gunoi menajer? La plastic reciclabil? Se aduc înapoi la școală pentru o gestionare corectă?

Muuulte întrebări cu răspuns neclar într-un proces național insuficient comunicat și explicat.

Exit mobile version