Site icon Editia de Dimineata

Testul care depistează COVID în 5 minute

Râdeam noi de savanții britanici, dar din când în când fac și lucruri serioase. Acum – testul care depistează COVID în 5 minute.

Cercetători de la Universitatea din Birmingham au anunţat că au dezvoltat un nou test pentru depistarea COVID-19 care poate produce rezultate în mai puţin de cinci minute.

Testul  reduce metoda de testare la un singur pas şi foloseşte o metodă alternativă de amplificare denumită EXPAR (Reacţie de Amplificare Exponenţilă), a precizat universitatea.

Testul care depistează COVID în 5 minute

Noua metodă poate reduce timpul de testare de la 30 de minute la mai puţin de cinci minute oferind rezultate exacte, a relatat presa locală.

Poate fi realizat folosind echipament standard de laborator, în comparaţie cu testele PCR (Reacţie de Polimerizare în Lanţ), care necesită temperaturi mai înalte pentru a separa catene de ADN ca parte din procesul de amplificare, potrivit universităţii.

Anunţul referitor la noul test survine în momentul în care Anglia intră într-un nou lockdown naţional începând de miercuri, al treilea de la debutul pandemiei de coronavirus pe teritoriul Marii Britanii.

Scoţia e de asemenea într-un nou lockdown începând de luni, la miezul nopţii, şi recurge la închiderea şcolilor până pe 1 februarie 2021, scrie Agerpres.

Exit mobile version