Site icon Editia de Dimineata

Tinerii, așteptați să studieze la Universitatea din București. Câte locuri la buget sunt puse la dispoziția studenților

universitatea bucuresti

universitatea bucuresti

Universitatea din Bucureşti aşteaptă, până pe 30 iulie, candidaţii la admiterea pentru ciclurile de licenţă şi master. Absolvenţii de liceu și facultate se pot înscrie la concursul de admitere organizat în cele 19 facultăţi din cadrul Universității București, conform unibuc.ro.

Studii universitare de licență

Pentru admiterea din anul acesta la studii universitare de licență, Universitatea pune la dispoziția candidaților un număr de peste 10.500 de locuri. 4.350 de studenți pot accesa locuri la buget.

Studii universitare de master

Pentru studii universitare de master, Universitatea scoate la concurs în acest an un număr de peste 7.900 de locuri la toate cele 19 facultăți ale sale, dintre care 2.950 de locuri la buget.

Site dedicat admiterii

Universitatea din București pune la dispoziția candidaților un website dedicat admiterii, admitere.unibuc.ro, pe care reprezentanții celor 19 facultăți vor face anunțuri relevante pentru absolvenții de Bacalaureat și de licență interesați de această sesiune de înscriere.

Istoric

Universitatea din București a fost înfiinţată prin Decretul nr. 765 din 4/16 iulie 1864 al domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi se reclamă ca succesoare a structurilor de învăţământ superior inaugurate de Academia Domnească în 1694, conform site-ului unibuc.ro.

Sursă cover foto: unibuc.ro

Exit mobile version