Site icon Editia de Dimineata

Toate școlile din România rămân deschise! Explicație: spitalele nu sunt suficient de pline

Toate școlile din România vor rămâne deschise săptămâna viitoare, a anunțat joi Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, într-o conferință de presă.

Decizia privind închiderea școlilor se ia în situația în care gradul de ocupare al spitalelor care îngrijesc pacienți COVID într-un județ depășește 75%.

În acest moment, gradul de ocupare al spitalelor este între 9 și 68% în toate județele, iar ziua considerată referință pentru următoarea săptămână este ziua de joi a acestei săptămâni, a explicat secretarul de stat Andrei Baciu.

Cum funcționează noua regulă: sub 75%, peste 75%, 70%

Începând din 17 ianuarie, noul criteriu privind desfășurarea cursurilor cu prezență fizică în școli este gradul/rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Mai exact, în toate județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 este cel mult 75%, cursurile școlare se organizează cu prezență fizică.

În situația în care această rată de ocupare la nivel județean este mai mare de 75%, în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe, cursurile se desfășoară în sistem online.

Reluarea cursurilor cu prezență fizică se face numai după ce rata de ocupare la nivel județean scade sub 70%.

Exit mobile version