Spitalul suedez Karolinska Universitetssjukhuse din Solna s-a clasat pe locul 6 la general, cel mai bun din Europa. Spitalul Universitar lucrează cu studenți la Medicină și profesori ai celebrului Karolinska Institutet și singur reprezintă cea mai mare parte a cercetării medicale academice din țară.

Charité – spitalul asociat Universitätsmedizin Berlin – s-a clasat pe locul 7 la general: este unul dintre cele mai mari spitale de predare din Europa și a produs mai mult de jumătate dintre laureații țării cu Premiul Nobel pentru Medicină și Fiziologie.

AP-HP din Paris – Hôpital Universitaire Pitié Salpêtrière a obținut locul 8: este recunoscut la nivel internațional pentru cercetările sale în tulburările sistemului nervos, oncologie, tratamente de urgență și îngrijire a vârstnicilor.

În total, țările europene cu spitale de rang înalt au fost Germania, Elveția și Franța.

Top global

Primele patru locuri pe lista globală a „Newsweek” și „Statista” sunt dominate de spitalele din SUA. Pe primul loc este Clinica Mayo din Rochester, Minnesota – dacă ați căutat vreodată simptome pe Google, sunt șanse să fi auzit de Clinica Mayo, deoarece grupul are articole și sfaturi despre aproape fiecare afecțiune.

Clinica Rochester Mayo este recunoscută pe scară largă ca fiind cea mai bună în domeniul sănătății, inclusiv cancer, sănătatea inimii, geriatrie, ginecologie și neurologie.

Pe locul doi, „Newsweek” a numit Clinica Cleveland din Ohio, al treilea a fost Spitalul General Massachusetts din Boston, iar al patrulea a fost Spitalul Johns Hopkins din Baltimore. În total, Statele Unite ocupă 10 poziții printre primele 25 și 46 dintre cele 250 de spitale din lume.