Site icon Editia de Dimineata

Top 5. Cele mai bune lanțuri de fast-food din America

Un articol “gustat” de piața americană. Veți întâlni în top 5 un brand familiar, dar restul de patru probabil că nu o să vă spună mare lucru. Asta nu înseamnă că nu suntem curioși să știm “cum e la ei”.

Așadar…

Fast food-ul poate fi adesea descris de unele grupuri ca fiind o piatră de temelie a stilului de viață american. Chiar dacă te mândrești cu faptul că nu te oprești niciodată la un McDonald’s în timpul unei călătorii cu mașina, putem paria că ai mâncat cel puțin o dată în viață o porție de cartofi prăjiți de la Mickey D’s. Haideți, nu mințiți. Nu există nicio judecată aici. Fie că vă bucurați de un burger cu multă carne de la In-N-Out sau de un Blizzard de la DQ, vă puteți aștepta întotdeauna la consecvență și rapiditate în ceea ce privește aceste lanțuri americane.

Dar, cu o țară plină de opțiuni savuroase de drive-thru, care sunt încoronate ca fiind cele mai bune lanțuri de fast-food din America?

Aceasta este exact întrebarea pe care cei de la StudyFinds și-au pus-o. Așadar, fie că vă este poftă de un burger clasic, de un pui crocant sau de un desert decadent, aceste lanțuri de fast-food de top vă vor satisface cu siguranță papilele gustative.

Cuvântul de ordine: rapiditate. Drive-thru

Oricât de rapidă ar fi mâncarea de tip fast-food, potrivit unui studiu recent, unele nu sunt suficient de rapide. Sondajul efectuat pe 2.000 de adulți din SUA a constatat că de două ori mai multe persoane preferă drive-thru decât să intre efectiv într-un magazin pe jos. O treime dintre cei care preferă drive-thru susțin că vor alege „întotdeauna” această opțiune atunci când este disponibilă.

Rezultatele au arătat că oamenii folosesc drive-thru din mai multe motive, cel mai frecvent pentru cafea sau mâncare rapidă, de cel puțin trei ori pe săptămână.

Ce anume îi atrage pe atât de mulți americani la drive-thru? Trei din cinci nu pot nega faptul că aceasta tinde să fie o opțiune mai rapidă. Având în vedere viețile noastre ocupate și programele aglomerate, restaurantele de tip drive-thru oferă o modalitate rapidă și fără probleme de a îndeplini mai multe sarcini dintr-o singură dată. Fie că este vorba de a lua o cafea de dimineață în drum spre serviciu sau de a ridica rețete după o zi lungă, drive-thrus ne salvează timp și efort prețios.

Mâncare pentru săraci?

Fie că sunt bogați, din clasa de mijloc sau săraci, toate nivelurile economice ale americanilor iubesc opțiunile de fast-food. Un nou studiu la nivel național arată că 79% dintre adulții din SUA au declarat că au mâncat fast-food cel puțin o dată în săptămâna precedentă. Contrazicând o credință populară susținută de mult timp, conform căreia americanii săraci sunt consumatorii predominanți de fast-food, chiar și cei mai bogați dintre cei intervievați mănâncă la lanțurile de restaurante mai rapide și mai ieftine în aproape același volum.

În ciuda faptului că au la dispoziție mai multe opțiuni, comoditatea și accesibilitatea fast-food-ului par să atragă persoane din diverse medii socio-economice. Acest lucru sugerează că fast-food-ul nu este doar rezultatul constrângerilor financiare, ci mai degrabă o preferință pentru mese rapide și ieftine.

Cele mai bune lanțuri de fast-food din America, în opinia experților

  1. McDonald’s
  2. Dairy Queen
  3. In-N-Out Burger
  4. Chick-fil-A
  5. Wendy’s

 

Evident că doar ocupantul locului unu vă sună cunoscut. Așa că venim și cu motivația “juriului”.

Cine altcineva ar putea fi numărul unu în afară de iconicele arcuri aurii? Probabil cel mai faimos lanț de fast-food din lume, „McDonald’s este o companie americană de fast-food fondată în 1940 ca restaurant operat de Richard și Maurice McDonald în San Bernardino, California, Statele Unite. Aceștia și-au rebotezat afacerea ca fiind un stand de hamburgeri. În 1955, Ray Kroc, un om de afaceri, s-a alăturat companiei ca agent de franciză și a procedat la achiziționarea lanțului de la frații McDonald”, descrie The Top Tens.

„Bine, trebuia să începem cu probabil cel mai faimos lanț de fast-food din lume. Cu peste 13.000 de locații, nu este de mirare că McDonald’s apare de fiecare dată când cauți „locuri de mâncare lângă mine”. Oamenii continuă să iubească toate produsele din meniul de la McDonald’s: burgeri, cartofi prăjiți, pui și multe altele”, explică Restaurant Clicks.

„Aproape tot ce se găsește în meniul McDonald’s este iconic. Vorbim despre lucruri precum Big Macs, Quarter Pounders și Happy Meals. Chiar și Egg McMuffin este un simbol al micului dejun. Dar nimic nu întrece cartofii prăjiți ai acestui lanț. Serviți într-un recipient roșu distinctiv, cartofii prăjiți de la McDonald’s sunt crocanți și subțiri și au o aromă savuroasă și sărată căreia este imposibil să le reziști (cel mai probabil datorită aromei de carne de vită adăugate cartofilor prăjiți în timpul procesării). Deși nu suntem pregătiți să îi comparăm cu crack-ul, există ceva care creează dependență la acești cartofi prăjiți și care ne face să ne întoarcem pentru mai mult”, adaugă 2 Food Trippers.

Exit mobile version