Site icon Editia de Dimineata

Top 5 lacuri care uimesc prin unicitatea lor

Ireal de frumoase, incredibil de pure și transparente, sunt așezate în împrejurimi mirifice care te îndeamnă pe loc la liniște și reflecție interioară. Haideți să le admirăm frumusețea nemaîntâlnită și unicitatea acestor locuri fascinante!

Locul 5 – Lacul Bled, Slovenia

Sursa www.addtobucketlist.com

Înconjurat de pitoreasca insulă Bled, lacul cu aceeași denumire are mai multe structuri, dintre care cea mai importantă este o biserică dedicată Adormirii Maicii Domnului. Construit la sfârșitul secolului al XVII-lea, frescele sale gotice și detaliile barocului merită să fie mărturie.

Locul 4 -Parcul Național Lacurile Plitvice, Croația

Sursa www.addtobucketlist.com

Înființat la sfârșitul anilor 1940, ansamblul de lacuri este amplasat în inima Croației, oferindu-le turiștilor un cadru feeric. Rețeaua de șosea rutieră care trece prin parc unește zona croată din interiorul țării și centura Adriatică. Acest lucru merită vizitat dacă vă doriți pentru sălbăticie accidentată în izolare.

Locul 3 -Lacul Roz, Australia

Sursa www.addtobucketlist.com

Numele poate fi ușor înșelător, deoarece nu este apa roz așa cum ați imaginat. Cu toate acestea, nu există nici o negare că apa schimbă culoarea în mod frecvent datorită unei concentrații ridicate de alge verde și creveți. Dacă sunteți intrigat în legătură cu modul în care flora și fauna subacvatice pot afecta tonurile de apă, aceasta merită să fie mărturie.

Locul 2 – Peștera Melissani, Grecia

Sursa www.addtobucketlist.com

Conform legendei grecești, Melissani este cunoscută drept peștera nimfei. Are un lac uimitor, ce creează un peisaj de poveste alături de copacii luxurianți și o pădure înfloritoare. Amplasat în mijlocul munților Eimorfia și Agia Dynati, locul găzduiește o mulțime de turiști. În timp ce plantele cresc la intrarea în peșteră, baza lacului este plină de pietre intunecate, de culoare brună.

Locul 1 – Lacul Moraine, Canada

 

Sursa www.addtobucketlist.com

Cea mai mare remiză la Lacul Moraine este o mare varietate de trasee de drumeții și de mers pe jos, cele mai populare dintre ele fiind The Rockpile Trail. Plăci de 300 de metri lungime sunt cutreierate de turiști aventurieri și curioși. Această viziune iconică a munților care se reflectă în apele lacului este extrem de încântătoare și relaxantă.

Vezi clasamentul integral aici!

Exit mobile version