Site icon Editia de Dimineata

Top atracții turistice mai puțin cunoscute din Sibiu

Sibiul, unul dintre cele mai frumoase și dezvoltate orașe din România,  se bucură de turiști pe tot parcursul anului. Obiectivele turistice și-au păstrat culoarea și parfumul istoric, atrăgându-i pe vizitatori într-un număr atât de mare. Iată care sunt atracțiile mai puțin cunoscute ce merită vizitate!

Pasajul Scărilor – pasajul cu cel mai vechi restaurant din România

Sursa foto sibiucityapp.ro

Cunoscut și sub denumirea de Zidul cu Ace, Pasajul este unul dintre obiectivele turistice al Sibiului care încă își păstrează atmosfera medievală. Este construit din cărămidă și piatră și face legătura între Orașul de Jos și Orașul de Sus prin ramificații de scări și arcade.

Piața Aurarilor – cel mai romantic loc din Sibiu

Sursa foto wikimapia.org

Pornește de sub turnul casei din Piața Mică, din Orașul de Sus, Pasajul Aurarilor și coboară în trepte spre Piața Aurarilor din Orașul de Jos. Locul este un obiectiv turistic vizitat foarte des de îndrăgostiți deoarece este considerat unul dintre cele mai romantice locuri din Sibiu.

Abația Cârța – unica mănăstire cisterciană din România

Sursa foto consilierturism.ro

Locul plin de istorie și povești care a fost renovat în anul 2013 din fonduri europene și care pune la dispoziția turiștilor cimitirul unic de soldați germani căzuți în septembrie, anul 1916. Obiectiv turistic construit de călugării cistercieni din FR- Citeaux, Burgundia.

Parcul Sub Arini – unul dintre cele mai vechi parcuri din România

Sursa foto www.metropola.info

În parcul Sub Arini vei găsi peste 65 de specii vegetale, multe dintre ele specii exotice, dar și multe specii de păsări sedentare ori migratoare. Poartă denumirea de Parcul Sub Arini pentru că te vei bucura să vezi aici mulți arini, castani, tei, dar și specii din America de Nord, molid înțepător, nuc, arțar, ienupăr, etc. Un obiectiv turistic care te îndeamnă la relaxare și odihnă.

Muzeul Locomotivelor cu Abur

Sursa foto: Muzeul Locomotivelor cu Abur

Muzeul Locomotivelor cu Aburi din Sibiu este înființat din anul 1994 și cuprinde peste 40 de locomotive cu aburi care au circulat pe căile ferate din România cu mai bine de 100 de ani. Muzeul este un obiectiv turistic des vizitat de pasionații în domeniu, deoarece aici cunosc istoria locomotivelor și află cele mai impresionante povești ale acestora.

Sibiu a fost cel mai mare și mai prosper dintre cele șapte cetăți construit în secolul XII de către coloniștii germani. În secolul XIV, orașul era deja un important centru comercial, iar din anii 1860 a devenit reședința mitropoliei. Secțiuni din zidul medieval încă străjuiește zona istorică a orașului, care, asemeni Sighișoarei și Brașovului, trezește o senzație germanică. În 2007 orașul a fost Capitală Culturală Europeană, împreună cu Luxemburg.

Citește mai multe detalii AICI.

FOTO cover effitimonholiday.com

Exit mobile version