Site icon Editia de Dimineata

“Top Gun: Maverick” depășește “Titanic” și devine filmul cu cele mai mari încasări ale Paramount Pictures

Paramount Pictures a anunțat că ”Top Gun: Maverick” a depășit recordul de premiere stabilit de Titanic în urmă cu peste 24 de ani, devenind filmul cu cele mai mari încasări interne din istoria de 110 ani a studioului, scrie BoxofficePro.

Top Gun: Maverick a obținut până în prezent încasări de 601,91 milioane de dolari în box office-ul american, în timp ce Titanic, deținătorul vechiului record, a avut încasări totale de 600,78 milioane de dolari în timpul lansării inițiale din 1997.

În prezent, studioul este pe primul loc în box office-ul intern de până acum pentru acest an, cu încasări cumulate de 1,04 miliarde de dolari și peste 24% din cota de piață, ceea ce face ca 2022 să fie cel mai bun an al studioului din 2014 încoace.

„Timp de 110 ani, Paramount Pictures a produs și distribuit unele dintre cele mai emblematice filme din istoria Hollywood-ului, inclusiv clasicul din toate timpurile, Titanic, care anul acesta aniversează 25 de ani de la lansare”, a declarat Brian Robbins, președinte și CEO al Paramount Pictures. „Top Gun: Maverick este un film fenomenal și suntem foarte mândri să sărbătorim această realizare extraordinară alături de Tom Cruise, regizorii și distribuitorii noștri, echipele noastre de marketing și de distribuție și, bineînțeles, toți fanii noi și originali ai filmului Top Gun, fără de care acest lucru nu ar fi fost posibil.”

În topul All Time al filmelor Top Gun se plasează deja pe locul 20, însă sunt voci care sunt de părere că filmul își va continua urcarea, urmând să acceadă în Top 10.

Exit mobile version