Site icon Editia de Dimineata

Topul locațiilor din Europa pe care trebuie să le vizitezi dacă vrei să eviți aglomerația

Sursă Cover Foto: azamaraclubcruises.com

Orașe precum Santorini, Praga sau Amsterdam au devenit emblematice pentru turismul internațional. Din ce în ce mai multe persoane își doresc să se plimbe prin Red District sau să se bucure de peisajele fantastice din Santorini. Însă, aici intervine și marea problemă. Din cauza numărului mare de turiști care frecventează aceste obiective turistice, frumusețile locurilor ajung să cadă pe planul secund. Dacă străzile aglomerate, agitația și gălăgia nu se încadrează în cerințele tale de vacanță, iată câteva alternative potrivite pentru o vacanță departe de destinațiile aglomerate.

Tinos în loc de Santorini

Santorini se luptă de mai mulți ani cu supraturismul. Acest fenomen reprezintă o consecință a măsurilor luate de Guvernul Greciei, ca metodă de a lupta împotriva crizei economice de opt ani cu care s-a confruntat.

Potrivit publicației The New York Times, în Santorini acostează zilnic ambarcațiuni cu turișiti, iar numărul acestora poate ajunge până la 15.000 de persoane. Cele mai multe persoane folosesc această stațiune ca zonă de tranziție spre orașul vecin Fira, de unde acestea pot vedea celebrul apus de soare asupra depresiunii vulcanice din Santorini.

Se pare că autoritățile locale au încercat să rezolve problema, în special prin diminuarea numărului de pasageri de la 15.000 la 8.000 pe zi. Însă, aceată măsură nu este atât de fezabilă pe cât pare. În urma valului imens de turiști care au invadat Grecia în 2018, aproximativ 33 milioane de vizitatori, anul acesta autoritățile se așteaptă poate la un număr și mai mare de oameni.

Sursă Foto: travellemming.com

Un suflu mai autentic al Greciei, cu priveliști la fel de frumoase ca în Santorini, poate fi găsit în zona Tinosului. Un obiectiv turistic încă nedescoperit, Tinosul are propriile sale apusuri de soare încântătoare și se află la o distanță de doar două ore cu feribotul de Santorini și la o jumătate de oră de la Mykonos.

Pe lângă fortificațiile ridicate de localnici pentru a se apăra de pirați, în Tinos mai există și o biserică ortodoxă închinată Sfântului Ioan Botezătorul. În această biserică a fost aşezată Icoana Bunei Vestiri pictată de Sfântul Evanghelist Luca. Se spune că în secolul secolul X, biserica a fost arsă şi demolată de piraţi. Timpul a şters orice amintire şi icoana Bunei Vestiri a rămas îngropată pentru aproape 1000 de ani, potrivit doxologia.ro. Din acest motiv, acestă zonă fiind vizitată constant de pelerini din toate colțurile lumii.

Sursă Foto: viajeselcorteingles.es

În loc de Amsterdam, Delft și Haga

În 2017, Amsterdamul a fost vizitat de 19 milioane de persoane, cu aproximativ două milioane mai mult decât stastistica turiștilor la nivel național. Totodată, orașul are probleme și din punct de vedere economic. Se pare că turiștii care vin aici, sosesc prin intermediul companiilor aeriene low-cost din Marea Britanie, Franța, Germania și rămân în girja companiei de turism Airbnb, care oferă clienților pensiunile și mașinile lor, fapt ce nu ajută cu nimic la creșterea economică a orașului, potrivit The New York Times.

În ceea ce privește promenada prin Red District, lucruile încep să se complice, pentru că aici mulțimea devine atât de densă, încât, în nopțile de vară de vară, echipajele de salvare nu pot ajunge la oamenii care se simt rău sau leșină din cauza căldurii sau a aglomerației.

Sursă Foto: waitamoment.co.uk

Printre aceste destinații se află două care pot fi combinate cu ușurință: Delft și, la aproximativ 10 mile depărtare, Haga, sediul guvernului olandez (precum și curtea regală). Ambele sunt ideale pentru vizitatorii care caută muzee, canale, plaje sălbatice din Marea Nordului – și nu există mulțimi.

Sursă Foto: .flixbus.ro

Valencia, sora geamănă a Barcelonei

Barcelona este un alt oraș supravizitat, aceasta reușind să adune undeva la 30 de milioane de vizitatori pe an. De-a lungul timpului, localnicii împrenă cu autoritățile au înfrumusețat orașul și i-au ademenit pe turiști să se bucure de farmecul său. Dar acum, orașul se confruntă cu din ce în ce mai multe probleme. Pe lângă numărul impresionant de turișiti, autoritățile sunt în război și cu firmele de tursim care nu respectă limitele impuse de stat, iar toată această tensiune transformă totul într-un întreg haos.

Sursă Foto: .travelweekly.com

Pentru o doză mai puțin agitată de farmec cosmopolit mediteranean, puteți face o călătorie în Valencia, al al treilea oraș cu cea mai mare suprafață din Spania, cu 800.000 de locuitori și doar 2 milioane de vizitatori pe an. Pentru un oraș cu mai mult de 300 de zile de vară, Valencia a reușit să devină o destinație din ce în ce mai plăcută de turiști.

Orașul a fost înființat în primul rând ca o comunitate de pensii pentru soldații romani, aceasta pare construcția în oglindă a Barcelonei. Ambele au o mulțime de elemente arhitecturale gotice, romanice și baroce făcându-le să pară a fi construite în oglindă.

Sursă Foto: pepitaviaggi.com

Citiți întreg materialul aici.

Sursă Cover Foto: azamaraclubcruises.com

Exit mobile version