Site icon Editia de Dimineata

Tot mai mulți români nu mai vor să meargă să muncească de la birou

Românii nu sunt dispuşi să renunţe la timpul liber sau la posibilitatea de a lucra remote, chiar şi pentru un loc de muncă mai bine plătit, iar 77% dintre ei vor să-şi schimbe jobul în următoarele 12 luni, potrivit unui studiu publicat de Career Shift și citat de Agerpres.
Majoritatea (72,7%) ar pleca de la actualul loc de muncă la un altul plătit la fel, dar cu posibilitatea de a lucra de la distanță (remote), mai arată rezultatele studiului condus de Career Shift.
„Aceste informaţii arată că şi România este aliniată trendului internaţional denumit Marea Reaşezare (The Great Reshuffle), care indică faptul că demisionările masive din ultima perioadă vor avea în acelaşi timp un număr similar de reangajări. În acelaşi timp, valorile oamenilor s-au schimbat. Ei pun mult mai mult accent pe echilibrul dintre viaţa personală şi job, dar şi pe flexibilitate locului de unde pot munci”, mai arată cercetarea.
Studiul a avut loc în perioada 9-12 mai, online, gratuit, pentru oamenii care şi-au dorit să-şi clarifice care este direcţia profesională spre care vor să se îndrepte.
Conform Agerpres, Career Shift susţine procese complete de schimbare a carierei, care îmbină mulţi ani de experienţă în coaching şi training a unei echipe de profesionişti (traineri cu background ştiinţific, de business, HR, consultanţă şi coaching în Europa).
Exit mobile version