Site icon Editia de Dimineata

Primul tractor agricol autonom din lume (FOTO și VIDEO)

Deere & Company a lansat primul tractor autonom din lume, o realizare tehnologică care ar putea ajuta fermierii să facă față deficitului de forță de muncă.

Roboții sunt noii fermieri, deoarece cultivatorii încearcă să sporească productivitatea, pentru a ține pasul cu cererea globală în creștere pentru alimente, biocombustibili și alte produse agricole.

Mașina gigantică vopsită în verde și galben, dezvăluită la Consumer Electronics Show din Las Vegas, reprezintă o nouă eră în agricultură. Pentru prima dată, un instrument pentru fermă poate face munca fără oameni. Tot ce trebuie să facă fermierul este să transporte mașina pe un câmp și să o configureze pentru funcționare autonomă. Folosind un telefon sau o tabletă, fermierul controlează mașina și poate părăsi câmpul, pentru a se concentra asupra altor sarcini, în timp ce monitorizează starea mașinii.

Tractorul Deere 8R este echipat cu un sistem de ghidare GPS și tehnologii avansate, inclusiv inteligență artificială și capacitatea de învățare automată. Șase perechi de camere stereo oferă o vedere la 360 de grade în jurul aparatului. Imaginile captate de camere sunt trecute printr-o rețea neuronală profundă, cu o rată de 3 cadre pe secundă, pentru a detecta un obstacol și a stabili dacă aparatul ar trebui să se miște în continuare sau să se oprească.

 

Tractorul își verifică mereu poziția față de așa-numitul „geofence” (gard virtual), pentru a se asigura că funcționează acolo unde trebuie, cu o precizie de un centimetru. Datele colectate de tractor pot ajuta, de asemenea, fermierii să ia decizii strategice mai bune în viitor.

Tractorul complet autonom va fi disponibil de la sfârșitul acestui an.

Foto: John Deere

Exit mobile version