Site icon Editia de Dimineata

Tradiții și obiceiuri practicate de ajunul Anului Nou

Sursa www.crestinortodox.ro

Ajunul anului nou este prilej de petrecere pentru toți românii. Trecerea în noul an marchează pentru fiecare dintre noi un nou început, iar tradiția populară spune că pentru a avea parte de belșug și noroc în anul ce vine trebuie să ținem cont de câteva obiceiuri și superstiții de Revelion.

În funcție de zona în care locuiesc, românii respectă diferite obiceiuri în noaptea dintre ani. Dacă unele dintre ele nu sunt atât de răspândite, există și superstiții cunoscute de toată lumea și de care oamenii țin cont pentru a avea parte numai de lucruri bune în noul an, potrivit avantaje.ro.

Iată câteva dintre cele mai respectate obiceiuri!

Bani în buzunar

Anul Nou nu trebuie să te prindă fără bani în buzunar. Se spune că cei care respectă această superstiție vor avea parte de prosperitate și câștiguri financiare pe tot parcursul anului ce urmează. În plus, tradiția spune că înainte ca noul an să înceapă ar fi bine să scăpăm de datorii, asta pentru a nu rămâne datori tot anul.

Sursa www.newmoney.ro

Pe lângă bani, în anumite zone ale țării oamenii țin în buzunar boabe de grâu pentru a avea belșug în anul ce vine, dar și usturoi pentru a-i feri de spiritele rele.

Ușile și ferestrele trebuie să fie deschise

La miezul nopții, toate ușile și ferestrele trebuie să fie larg deschise. Făcând acest lucru vei permite noului an să pătrundă în casa ta, iar spiritele rele vor părăsi locuința odată cu anul ce a trecut.

 

Fără somn și fără plâns

Sursa thewellbeingclinic.ie

Indiferent care este motivul, în noaptea de Anul Nou nu trebuie să plângi. Cei ce întâmpină noul an cu lacrimi pe față vor fi supărați și vor avea parte de o mulțime de probleme, iar cei ce dorm vor fi somnoroși întregul an.

Sărutul sub vâsc

Sursa www.digi24.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vestitul sărut sub vâsc nu trebuie să lipsească! Îndrăgostiții care vor să aibă o relație lungă și fericită nu trebuie să uite ca în noaptea de Anul Nou să se sărute sub vâsc. Conform acestei tradiții, tinerii care o practică vor avea parte de trăinicie pe parcursul relației.

Printre cele mai frumoase obiceiuri pe care romanii le au in noaptea de Anul Nou dar si in prima zi a noului an, colindele joaca un rol extrem de important. Printre acestea trebuie neaparat sa amintim Sorcova si Plugușorul.

Exit mobile version