Site icon Editia de Dimineata

Traian Băsescu, internat la Paris. Alte surse: a fost doar un atac de panică

Sursă Foto: Știri.tvr.ro

Mai multe mass media din România au distribuit o știre (deocamdată neconfirmată oficial)  că fostul președinte al României Traian Băsescu ar avea probleme la inimă sau ar fi suferit un accident vascular.

Potrivit informațiilor Libertatea, Băsescu s-a prezentat de urgență la spital cu probleme de inimă, iar medicii au decis că acesta „are nevoie de o intervenție care nu poate fi făcută în țară”. Sursele Libertatea nu au confirmat că fostul președinte ar fi suferit un AVC, așa cum s-a anunțat inițial.

Surse apropiate familiei susțin că ieri, acesta și-a pierdut auzul, apoi a ajuns la spital, unde s-a constatat că trebuie trimis într-un spital de urgență, în Franța, cu un avion privat, scrie Gândul.

Având în vedere că au apărut complicații la plămâni, medicii români au decis transferarea lui urgentă în străinătate.

Revista Capital scrie că problemele de sănătate nu ar avea legătură cu decizia recentă din justiţie, fostul preşedinte fiind deja internat anterior la un spital din Capitală, probabil Spitalul Militar, iar în urma unui tratament administrat greşit, s-a efectuat un transfer la Spitalul Universitar.

Traian Băsescu a mai fost operat în Franța în 2020,  la spitalul Charles de Gaulle din Paris, unde medicii l-au supus unei operații foarte complicate, de transplant de aortă, scrie EVZ.

UPDATE

Stirile ProTV tratează altfel subiectul.

Aflat la Bruxelles, acesta ar fi suferit un atac de panică, iar surse politice susțin că colaboratorii săi l-ar fi dus de urgență la spital.

Traian Băsescu nu a participat la lucrările plenului, probabil a lucrat doar în comisii.

Surse politice susţin, pentru Știrile Pro TV, că miercuri i s-ar fi făcut rău după ce a aflat verdictul.

Membrii familiei Băsescu susţin că preşedintele este bine și că se afla în acest moment tot la Bruxelles, în apartamentul său.

Colaboratorii lui l-ar fi condus la spital cu suspiciunea de AVC, doar că această suspiciune a fost infirmată, iar fostul preşedinte cel mai probabil ar fi suferit un atac de panică.

Decizia ÎCCJ

Starea de sănătate a fostului președinte este posibil să aibă legătură cu decizia de ieri prin care Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a menținut astfel hotărârea primei instanțe prin care s-a stabilit că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității.  Hotărârea este definitivă.

„Am luat notă de decizia ÎCCJ pe care nu o voi comenta public, așa cum am procedat de-a lungul întregului proces.Voi face demersurile legale la CEDO”, a scris, pe Facebook, fostul șef al statului, la câteva ore după ce decizia a fost publicată.

 

 

Exit mobile version