Site icon Editia de Dimineata

Transformare istorică: Uzina BMW din München va produce doar mașini electrice din 2027

ARCHIVO - La automotriz alemana BMW planea dejar de fabricar automóviles con motor de combustión interna en su fábrica principal de Múnich y, a partir de 2027, producir en ella exclusivamente coches eléctricos, para lo cual tiene previsto invertir unos 650 millones de euros (unos 711,8 millones de dólares). Foto: Robert Michael/dpa

Producătorul german de automobile BMW intenționează să producă exclusiv mașini electrice la fabrica sa din München de la sfârșitul anului 2027.

„Vom investi aici 650 de milioane de euro (aproximativ 711,8 milioane de dolari) și de la sfârșitul lui 2027 vom produce exclusiv mașini electrice în principala noastră fabrică”, a declarat șeful de producție din board-ul companiei, Milan Nedeljkovic.

Remodelările necesare vor avea loc în timp ce uzina va continua să funcționeze, a explicat el pentru agenția germană de presă DPA.

În prezent, aproape o mie de mașini părăsesc aceeași linie de producție în München în fiecare zi, inclusiv BMW Seria 3 convențional și i4 complet electric.

În 2026, producția de mașini de pe noua platformă electrică New Class va începe la fabrica principală. După un an, fabrica va fi primul site BMW care va trece complet de la motoarele cu ardere la mașinile alimentate cu baterii (BEV).

Investiția de 650 de milioane de euro include un nou centru de asamblare a vehiculelor cu zone logistice și un nou atelier de caroserie. Pentru a crea spațiu la uzina centrală din München, producția de motoare a fost mutată la Hams-Hall (Anglia) și Steyr (Austria).

În plus, 1.200 de angajați au fost recalificați sau transferați. Vehiculele New Class vor fi fabricate inițial în noua fabrică BMW din Debrecen (Ungaria) și din Munchen, iar ulterior și în Shenyang (China) și San Luis Potosí (Mexic).

BMW poate „oferi și modela viitorul în același timp”, a spus Nedeljkovic. „Numai anul trecut au fost lansate șase modele complet electrice și, în același timp, am atins un record de producție”, a subliniat el.

Sursa foto: Robert Michael/dpa

Exit mobile version