Site icon Editia de Dimineata

Transilvania, în topul celor mai frumoase destinații europene de vizitat toamna. A bătut Riviera Franceză și Toscana

Sursă Foto: Digi24

Transilvania este regiunea din România care a reușit să ajungă în topul destinațiilor turistice europene de toamnă, reușind să bată destinații precum Toscana, Riviera Franceză sau Alpii elvețieni, potrivit unui raport realizat de platforma Vagrants Of The World Travel, citat de ZiarulFinanciar.

Pe lista celor mai frumoase destinații de vizitat în timpul toamnei, alături de zone din Croația Italia, Polonia sau Malta apare și regiunea Transilvaniei, fiind considerată a fi una dintre cele mai spectaculoase locuri care pot fi vizitate în ultima parte a anului.

Din elementele care au reușit să diferențieze zona Transilvaniei de toate celelalte destinații europene fac parte castelele medievale, legendele locale, dar și aspectul copacilor.

Pe lista specialiștilor au fost incule și țări precum Slovenia, unde sunt prezentate drept atracţii coloritul pădurilor toamna, castele şi festivaluri de vin, Croaţia, unde pastelul toamnei este pus în evidență de frumusețea orașelor vechi, sudul Franţei, unde turiștii preferă să vină mai ales în timpul verii, Budapesta şi băile termale din Ungaria, Valea Wachau din Austria, târgurile din Cehia, iar pentru luna noiembrie sunt păstrate Madiera, în Portugalia, Cipru şi Malta, potrivit ZiarulFinanciar.

Transilvania a fost descrisă ca fiind un ținut de basm, în care peisajele medievale alcătuiesc cadrul perfect legendelor și poveștilor populare spectaculoase. Castelele gotice și din zona Bravșovului sau ale Sibiului sunt recomandate celor care doresc să experimenteze o excursie atipică în țara lui Dracula. Paleta de culori pastelate din peisajele transilvănene sunt descrise astfel de către jurnaliști  „este greu de imaginat să fie mai frumoasă undeva în lume”. Mai mult decât atât, un alt element important de menționat este și preferința prințului Charles pentru această regiune, care oferă și posibilitatea de cazare într-una dintre proprietățile figurii regale britanice a fost un alt element diferențiator pentru zona Transilvaniei.

Citește întreg articolul aici.

Sursă Foto: Digi24

Exit mobile version