Site icon Editia de Dimineata

Transport feroviar civilizat în România? Cât costă și ce presupune un astfel de business? Răspunsurile vă vor surprinde

Se poate să circuli în condiții normale, cu trenuri care să vină și să plece la timp, să ai parte de curățenie în vagoanele de tren și de călători civilizați, la un preț rezonabil?

Emisiunea ”Ediția de dimineață”, realizată de Lucian Mîndruță la Digi24, în parteneriat cu site-ul editiadedimineata.ro, a ajuns la Craiova, la Radu Zlatian, director cercetare dezvoltare la Softrans, operator feroviar privat.

Un dialog, pe care îl veți putea urmări duminică de la 10:30, la Digi24,  dar și aici, la finalul articolului, un dialog deloc tehnic și obositor, dar de o sinceritate debordantă. Un interlocutor care nu se ferește de întrebări și nici nu oferă răspunsuri care să gâdile urechile și ego-urile telespectatorilor.

Nu, Radu Zlatian spune lucrurilor pe nume: biletele la operatorul privat sunt subvenționate de stat, căci un preț normal ar fi de  trei, patru ori mai mare decât cel actual. Ce ar însemna asta? Nu și-ar permite decât foarte puțini să circule cu transportul feroviar.

Ce piață este aceasta, ce business, cât e profitabil? Ei, aici vă lăsăm să urmăriți dialogul, căci vă va pune pe gânduri. Veți afla lucruri interesante, cu siguranță.

Dar oare pot avea parte românii de un transport feroviar civilizat? De ce în trenurile Softrans este mai curat decât în altele? Care este secretul? Simplu: se muncește mai mult. La fiecare cap de linie se face curățenie serioasă. În timpul transportului, cineva se ocupă de menținerea curățeniei, iar la fiecare sfârșit de zi se face curățenie generală.

Civilizația nu vine de la sine, ci se învață, se impune, chiar, prin coerciție de tot soiul. Se întâmplă și la Softrans.

Exit mobile version