Site icon Editia de Dimineata

Tranzacție în e-commerce. EvoMag a preluat Elefant

EvoMag, cu ajutorul Catalyst Romania Fund II,  a preluat acțiunile majoritare Elefant, după ce a preluat acțiuneile deținute de Fribourg Investments.

Elefant.ro este unul dintre cei mai mari retaileri online din România, cu peste 2 milioane de clienți, un Marketplace în care activează peste 400 de companii și un portofoliu de 3 milioane de produse.

Valoarea si structura tranzacției nu sunt publice.

Elefant Online SA, compania care deține retailerul online elefant.ro, va avea următoarea structură de acționariat:

Tranzacția se va considera finalizată doar în condițiile aprobării de către Consiliului Concurenței, dosarul urmând să fie depus în următoarele zile.

 „EvoMag este deja cel mai mare vendor din marketplace-ul Elefant, iar între cele două companii sunt sinergii importante care sprijină dezvoltarea ambilor retaileri în paralel. Totodată piața eCommerce din România, ajunsă la maturitate, cu peste 50% dintre locuitori deja familiarizați cu cumpărăturile online, are nevoie de competitori puternici. De aceea am considerat că o consolidare a celor două operațiuni va fi benefică atât pentru EvoMag și elefant.ro, cât și pentru utilizatorii de eCommerce din România”, spune Mihai Pătrașcu, fondator și CEO EvoMag.

 

Exit mobile version