Site icon Editia de Dimineata

Tratament inovator pentru cancerul renal și de căi urinare

Românii care suferă de cancer renal și de căi urinare în stadii avansate au acum la dispoziție un nou tratament inovator prin Programul Național de Oncologie.
Statisticile arată că numărul deceselor cauzate de aceste forme de cancer este în creștere continuă în țara noastră. Specialiștii spun că aceste afecțiuni pot fi transformate în boli cronice, dacă sunt depistate la timp, iar pacienții urmează un tratament adecvat.
”Ori de câte ori nu reuşim să extirpăm totul şi avem nevoie de tratamente adjuvante, indiferent care ar fi ele și în ce fel de combinații, foarte adesea eşuăm în recuperare acestor bolnavi, așa încât descoperirea precoce acestui cancer este esențial, pentru că nu avem efectiv cum avem pentru cancerul de prostată, de exemplu, mai multe linii de tratament și putem să ne întindem cu tratamentul și cu supraviețuirea pe ani și zeci de ani, în așa fel încât pacienții ajung să se prăpădească de alte afecțiuni, nu de afecţiunea de bază care a fost cancerul de prostată”, spune președintele Asociației române de Urologie, profesor doctor Ioanel Sinescu.
Cancerul renal și de căi urinare reprezintă 9% din totalul afecțiunilor oncologice înregistrate în România, notează RRA.
Exit mobile version