Să încurajăm persoanele în vârstă să facă în fiecare zi mișcare, chiar dacă vorbim de o intensitate scăzută. Cercetări recente susțin că activitățile fizice sunt benefice sănătății inimii.
„Adulții sănătoși sunt sfătuiți să facă cel puțin 150 de minute pe săptămână de intensitate moderată sau 75 de minute pe săptămână de exerciții fizice intense de aerobic pentru a reduce riscul bolilor cardiovasculare. Aceste recomandări se bazează pe cercetarea adulților de vârstă mijlocie și am vrut să știm dacă activitatea fizică regulată produce beneficii de sănătate cardiovasculare comparabile la persoanele în vârstă.” – a declarat Sangeeta Lachman de la Centrul Medical Academic din Amsterdam (Olanda), conform inkl.com.
Această declarație vine în urma unui studiu European Prospective Investigation into Cancer (EPIC) – ce a colaborat cu 10 țări – unde s-au strâns 24,502 de subiecți cu vârste cuprinse între 39 și 79 de ani. Lachman spune că persoanele în vârstă care au fost moderat inactive au avut un risc scăzut cu 14% a evenimentelor cardiovasculare în comparație cu persoanele complet inactive. Activitățile fizice modeste sunt benefice sănătății inimii. Oamenii vârstnici au nevoie să fie încurajați să desfășoare cel puțin activități cu o intensitate scăzută, cum ar fi: mersul pe jos, lucru în grădină sau activități casnice.„Având în vedere îmbătrânirea populației și impactul bolilor cardiovasculare asupra societății, o gamă mai largă de programe de sănătate publică sunt necesare pentru a ajuta persoanele în vârstă să se angajeze în orice activitate fizică de orice nivel și pentru a evita să fie complet sedentare.” concluzionează autoarea Lachman în Jurnalul European de Cardiologie Preventivă, potrivit inkl.com.