Site icon Editia de Dimineata

Trei luni de război în Ucraina egal nouă ani de război în Afganistan

Londra susţine că Rusia ar fi înregistrat în primele trei luni de război în Ucraina ”un număr de morţi similar” cu cel al Uniunii Sovietice în timpul celor nouă ani de război în Afganistan.

Ministerul britanic al Apărării a făcut și astăzi obișnuita analiză a conflictului. ”O combinaţie de tactici slabe de nivel scăzut, acoperire aeriană limitată, lipsă de flexibilitate şi o abordare de comandă pregătită să întărească eşecurile şi greşelile repetate a dus la această rată ridicată de victime, care continuă să crească în ofensiva din Donbas”, spune raportul, dat publicității și pe Twitter sau Facebook.

Ministerul britanic al Apărării mai prezice că pe măsură ce numărul victimelor continuă să crească, vor deveni ”mai evidente” pentru publicul rus, iar ”nemulţumirea faţă de război şi dorinţa de a o exprima ar putea creşte”.

Marţi se împlinesc trei luni de când Rusia şi-a lansat invazia asupra Ucrainei pe 24 februarie. Conform rapoartelor ucrainene, Rusia ar fi pierdut în acest conflict circa 30.000 de combatanți. Invazia sovietică a Afganistanului a durat din decembrie 1979 până în februarie 1989. URSS a pierdut în cei 9-10 ani de conflict circa 15.000 de soldați, iar alți 35.000 ar fi fost răniți.

Exit mobile version