Site icon Editia de Dimineata

Trei pasaje rutiere pe DN1, la Sinaia și Azuga. Înainte să fie mai bine, va fi mai rău. DACĂ va fi mai bine…

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat, marţi, protocoale de colaborare cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova pentru construcţia a trei pasaje rutiere pe DN1 la Sinaia şi Azuga, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Aceste pasaje, aşteptate atât de oamenii din zonă, cât şi de cei care tranzitează DN1, vor fi foarte utile pentru fluidizarea traficului rutier pe traseul Bucureşti – Sinaia”, a scris ministrul, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Trei pasaje rutiere pe DN1

El a precizat că pasajele rutiere vor fi situate în următoarele puncte:

Ministrul Transporturilor a precizat că finanţarea lucrărilor este asigurată din Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

Cu toate acestea, cei care tranzitează se plâng că aceste pasaje nu ar putea rezolva problema.

Cel puțin pe DN1 dinspre Ploiești către Sinaia dopurile de circulație sunt cauzate în special de intersecția de la Comarnic, nicidecum de cele identificate de CNAIR mai devreme. Uneori, din cauza “dopului” de la Comarnic și din cauza trecerii de la două la o singură bandă de circulație în dreptul localității Nistorești, cozile ajung la lungimi de aproape 10km.

Exit mobile version