Site icon Editia de Dimineata

Trei spitale militare se redeschid pentru COVID

Ministerul Apărării a anunţat că trei spitale militare se redeschid pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19.

Este vorba de spitalele de la  Sibiu, Timișoara şi Cluj-Napoca.

„La solicitarea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Sibiu, Spitalul Militar de Urgenţă Dr. Alexandru Augustin va redeschide joi, 4 august, sectorul pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, având la dispoziţie cinci paturi”, a transmis Ministerul Apărării, într-un comunicat de presă.

Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca a redeschis, din data de 23 iulie, la solicitarea DSP Cluj, sectorul COVID-19 cu cinci paturi, care în prezent sunt ocupate în totalitate.

La solicitarea prefecturii și a DSP Timiș, Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” din Timișoara a redeschis Sistemul Modular Medical de Izolare și Tratament (SMMIT) Timișoara din data de 22 iulie, numărul de pacienți internați crescând progresiv până la 19 pacienți internați în prezent.

“Având în vedere creșterea numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2 la nivel național, Direcția medicală a MApN a dispus unităților sanitare din subordine verificarea capabilităților de suport COVID-19, pentru a permite reoperaționalizarea promptă a acestora, în termen de maximum 72 ore de la solicitare și obținerea autorizațiilor necesare pentru sprijinirea eforturilor autorităților locale și centrale de limitare a răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2.”, mai spune MApN.

 

 

Exit mobile version