Site icon Editia de Dimineata

Trilogia Creangă. Online la Teatrul Gong

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu va lansa pe 14 decembrie „Trilogia Creangă”. Construită ca un spectacol de teatru radiofonic în regia Evei Labadi, seria Trilogia Creangă reuneşte poveştile „Fata babei şi fata moşneagului”, „Punguţa cu doi bani” şi „Ursul păcălit de vulpe”.

Fişierele audio vor putea fi accesate, pe teatrulgong.ro, gratuit, timp de un an.

„Poveştile audio au fost create ca alternativă teatrală în pandemie şi îşi propun să dezvolte imaginaţia copiilor”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii şi Tineret din Sibiu.

Trilogia Creangă

„Fata babei şi fata moşneagului” este un basm publicat în 1877. Povestea are un caracter profund moralizator şi face o pledoarie pentru cuminţenie, bunătate şi modestie. Adaptarea radiofonică de la Sibiu îi are în distribuţie pe actorii Daniela Dragomir, Gabriela Mitrea, Lucia Barbu, Adrian Prohaska, Anton Balint şi Charlie Fălămaş.

Povestea „Punguţa cu doi bani” a fost publicată în 1876. Arată, în mod simbolic, cum se ajunge de la o casă săracă la una îmbelşugată, reinterpretând mitologia populară antică. Spectacolul radiofonic de la Sibiu este interpretat de actorii Daniela Dragomir, Gabriela Mitrea, Lucia Barbu, Adrian Prohaska, Anton Balint şi Charlie Fălămaş.

„Ursul păcălit de vulpe” a fost publicată în 1880. Textul are un caracter moralizator prin scoaterea în evidenţă a două trăsături negative, lăcomia şi viclenia. Adaptarea de la Sibiu a fost construită cu vocile actorilor Lucia Barbu, Anton Balint şi Charlie Fălămaş.

Pe parcursul întregii luni decembrie pot fi accesate alte 100 fişiere audio în „Meniul cu poveşti şoptite” de pe teatrulgong.ro.

Exit mobile version