Site icon Editia de Dimineata

Trist. Roger Waters a vorbit în numele Rusiei la Consiliul de Securitate al ONU

Roger Waters, membru fondator al trupei Pink Floyd, a vorbit în numele Rusiei în cadrul Consiliului de Securitate al ONU. Waters este împotriva înarmării Ucrainei deoarece prelungeşte nejustificat războiul. Muzicianul a criticat încă de la începutul invaziei răspunsul SUA şi al Occidentului la alocarea de fonduri pentru a sprijini militar Ucraina în conflict.
Conform ABC, în cadrul discursului său, Waters a catalogat invazia Rusiei ca fiind ”ilegală, dar nu neprovocată”.

Rusia l-a invitat pe cofondatorul Pink Floyd, Roger Waters, să vorbească miercuri în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, la o întâlnire pe care Moscova a solicitat-o pentru a discuta problema înarmării Ucrainei de către statele membre NATO.

Ambasadorul Ucrainei la ONU a criticat în termeni duri demersul lui Waters. ”În 1979, Pink Floyd a lansat melodia ”Încă o cărămidă în zid”. În același an, URSS a invadat Afganistanul, iar Pink Floyd a criticat acea invazie. Este o ironie, dacă nu chiar ipocrizie, că domnul Waters încearcă acum să legitimeze o altă invazie. Ce trist pentru foștii săi fani să îl vadă acceptând rolul de doar încă o cărămidă în zid. În zidul dezinformării si propagandei rusești”, a subliniat ambasadorul Serghi Kișița.

Waters a fost criticat de susţinătorii Ucrainei atunci când a publicat o scrisoare deschisă pe site-ul său către prima doamnă ucraineană, Olena Zelenska.

Muzicianul este împotriva furnizării de arme către Kiev, deoarece consideră că astfel războiul va fi prelungit. Totodată, acesta a susţinut încă de la începutul invaziei că provocările NATO au împins Rusia să-şi iasă din graniţe şi să răspundă cu o intervenţie militară în Ucraina.

“Diplomaţia rusă era odinioară serioasă. Ce urmează? Mr. Bean?” a spus un diplomat al Consiliului de Securitate al ONU, vorbind sub condiţia anonimatului.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite este alcătuit din 15 membri. Până acum, s-a întrunit de zeci de ori de când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie 2022, însă nu pot lua nicio măsură, deoarece Rusia are drept de veto, alături de Statele Unite, China, Marea Britanie şi Franţa.

Exit mobile version