Site icon Editia de Dimineata

Triumf românesc. Irina Begu, dublă campioană la Bucharest Open 2017

Turneul de tenis feminin BRD Bucharest Open 2017 a avut loc în perioada 15-23 iulie la Arenele BNR din Capitală și a fost câștigat detașat de românca Irina Begu, atât individual, cât și la dublu, fiind o finală de vis.

Bucharest Open a înlocuit turneul de la Budapesta, începând cu 2014, premiul cel mare fiind câștigat în anul acela de Simona Halep. Aceasta a câștigat și anul trecut, însă la ediția din 2017, Halep nu a putut participa. Atunci, cu toții și-au îndreptat speranțele către celelalte jucătoare valoroase ale României.

Intrarea la acest turneu s-a făcut pe bază de bilet, elevii, studenții și pensionarii beneficiind de intrare gratuită până pe 20 iulie, iar persoanele cu divizibilități pe toată perioada evenimentului.

Irina Begu – surpriza câștigului dublu

Mă bucur că voi juca mâine două meciuri, sper să le câștig. Va fi o zi grea. Mă bucur că partidele încep la ora 17:00 când poate nu va mai fi atât de cald. Sper să îi fac pe români fericiți. Va fi o victorie mare pentru mine. Julia Goerges este o jucătoare care servește foarte bine, are o dreaptă puternică și va trebui să speculez un pic reverul„, a transmis Begu înainte de meciuri, relatează PSnews.ro.

Și Irina le-a câștigat pe amândouă. Primul meci era proba de dublu pe care l-a câștigat alături de conaționala Raluca Olaru, cu un scor de 6-3, 6-3 în fața perechii de tenisimene Elise Mertens și Demi Schuurs, venite din Belgia și Olanda.

Cel de-al doilea meci, a încununat-o pe Irina Begu, care a câștigat în două seturi, cu 6-3 și 7-5, în fața nemțoaicei Julia Goerges. Românca a câștigat al patrulea titlu din carieră, un cec în valoare de 43.000 de dolari și 20 de locuri în clasamentul WTA, ajungând pe 38.

Exit mobile version