Site icon Editia de Dimineata

Trump vs Biden. Cine ar câștiga dacă ACUM ar fi organizate alegeri?

Confruntare ipotetică. Ce s-ar întâmpla dacă acum ar avea loc alegeri în Statele Unite și s-ar reedita finala din 2020?

Fostul președinte Trump îi devansează pe președintele Biden și pe vicepreședintele Harris în confruntările prezidențiale ipotetice din 2024, potrivit unui nou sondaj Harvard CAPS-Harris Poll publicat luni în exclusivitate pentru The Hill.

Trump vs Biden

Sondajul a constatat că, dacă alegerile din 2024 ar avea loc astăzi, 45% dintre respondenți ar vota pentru Trump într-o cursă împotriva lui Biden, care ar atrage sprijinul a 41% dintre respondenți. În fine, 14% nu sunt siguri sau nu știu cu cine ar vota.

Într-o ipotetică confruntare Trump-Harris, avansul lui Trump se extinde la 7 puncte procentuale. Circa 47% au declarat că l-ar susține pe Trump, față de 40 la sută care ar vota pentru Harris.

Comentarii

Mark Penn, co-directorul sondajului Harvard CAPS-Harris Poll, a remarcat modul în care Biden ar fi un candidat mai slab într-o cursă împotriva lui Trump în present, față de alegerile din 2020.

„Biden este un candidat democrat foarte slab și ar pierde chiar și votul popular într-o revanșă astăzi”, a spus Penn. „Trump este departe de a avea o susținere de 50% și există un număr mare de voturi nehotărâte, în ciuda faptului că toată lumea îi cunoaște pe candidați, deoarece publicul vrea ceva nou în locul a mai mult din același lucru”.

Sondajul vine în condițiile în care ratingul de aprobare al lui Biden rămâne aproximativ la cel mai scăzut punct din timpul președinției sale,  38%.

Biden și oficialii de la Casa Albă au declarat în repetate rânduri că președintele intenționează să candideze în 2024, dacă sănătatea sa îi va permite.

Pe de altă parte, Trump, s-a apropiat “pe vârfuri” de o altă candidatură la Casa Albă, dar unii parlamentari republicani au sugerat public că Trump ar trebui să mai aștepte cel puțin până la jumătatea mandatului lui Biden.

Lumea s-a plictisit de ei!

Ratingurile de favorabilitate ale celor doi președinți și ale Kamalei Harris rămân la un nivelul scăzut. Majoritatea respondenților au indicat că nu doresc ca Trump și nici Biden să candideze în 2024.

Aproape 7 din 10 respondenți – 69% – au spus că Biden nu ar trebui să candideze pentru un al doilea mandat, în timp ce 59% dintre respondenți au spus că Trump nu ar trebui să candideze.

Sondajul a fost realizat online în perioada 27-28 iulie în rândul a 1.885 de alegători înregistrați, în cadrul unei colaborări între Centrul pentru Studii Politice Americane de la Universitatea Harvard și Harris Poll.

Exit mobile version