Site icon Editia de Dimineata

Tu știi ce efect are cafeaua asupra organismului tău?

Fără excepție, toți cei dependenți de cafea sunt interesați să cunoască efectele acestui lichid maro atât de prezent în viața de zi cu zi.

Potrivit unui studiu al Universității Harvard, oferă mai multă vigilență, iar efectele sale asupra ficatului sau a rinichilor sunt deosebit de interesante.

Potrivit cercetătorilor consumul de cafea este considerat benefic pentru funcția rinichilor. Citând Fundația Națională a Rinichilor, poate fi potrivit și pentru persoanele cu boli de rinichi, scrie ediția spaniolă a Huffington Post.

Un studiu realizat de Kidney International Reports în 2022 a constatat că un consum regulat de cafea este legat de o incidență mai scăzută a bolilor cronice de rinichi și un risc mai scăzut de leziuni renale acute.

Acest studiu chiar evidențiază și altele care demonstrează cum cantitățile moderate de cafea pot reduce riscul apariției pietrelor la rinichi. Practic, răsturnând una dintre marile legende negre ale acestei băuturi.

În ceea ce privește ficatul, știința este și mai concludentă.”Da, este bine să bei cafea. Până la punctul în care este considerat un element hepatoprotector. Este practic opusul alcoolului, care provoacă leziuni hepatice.”

Un articol publicat în Biblioteca Națională de Medicină (NLM) numește cafeaua ca fiind „boabele magice pentru bolile de ficat”.

Potrivit unei alte entități, Healthline, „studiile au arătat că, consumul de cafea protejează ficatul de boli, chiar și în rândul celor care au deja probleme de sănătate legate de acest organ”.

Exit mobile version