Site icon Editia de Dimineata

Tulpina britanică a SARS-CoV-2, depistată la o pisică

Tulpina britanică a coronavirusului a fost descoperită la o pisică din Novara, regiunea Piemont. Este primul caz de acest fel din Italia.

Este vorba despre o pisică în vârstă de opt ani, care locuiește în zona Novara într-o casă. Simptomele respiratorii la pisică au apărut la aproximativ zece zile de la debutul bolii și de la izolarea în casă a stăpânilor ei, scrie cotidianul La Stampa.

Pisica, la fel ca stăpânii săi, este acum în curs de vindecare.

Din cauza bolii stăpânilor lor, animalele de companie trăiesc în medii cu încărcare virală puternică. Prin urmare, este de așteptat ca și animalele să ia virusul, însă nu există dovezi științifice potrivit cărora ar juca vreun rol în răspândirea bolii”, a spus Bartolomeo Griglio, șeful Prevenției regiunii Piemont.

Organizația Mondială a Sănătății a repetat de mai multe ori că boala la animalele de companie nu trebuie considerată ca o sursă de contaminare, ci ca un posibil vehicul. Cu alte cuvinte, nu există dovezi cu privire la transmiterea virusului de la animal la om, însă contrariul se poate întâmpla.

Organizațiile internaționale care s-au ocupat de acest subiect recomandă menținerea măsurilor de igienă de bază: spălarea mâinilor înainte și după contactul cu animalele sau după contactul cu lucrurile acestora”, a adăugat Bartolomeo Griglio.

Exit mobile version