Site icon Editia de Dimineata

Tunelul secret al Reginei Maria de la Castelul Bran, deschis turiștilor pentru vizite

Sursa: bizbrasov.ro

De la 1 iulie, se poate păși în Tunelul Timpului al Castelului Bran, care implică o investiție de 1 milion de euro.

Tunelul construit în 1930 la ordinul Reginei Maria, are 40 de metri lungime, iar prin intermediul acestuia putea ajunge mai repede în parcul castelului, unde îi plăcea să citească.

Astfel, în urmă cu un an administratorii Castelului Bran au decis să-l reamenajeze și să-l pună la dispoziția turiștilor. De asemenea traversarea tunelului va fi o adevărată aventură istorică, întrucât, de-a lungul său vor exista holograme care prezintă Castelul Bran de la construire, din 1377, până în prezent.

Sursa: libertatea.ro

Tariful pentru tunel nu a fost încă stabilit, însă, nu va fi inclus în biletul de intrare la Castel. În altă ordine de idei, cel mai probabil pentru vizita tunelului va fi nevoie de o programare, numărul turiștilor fiind foarte mare pe timp de vară.

„Tunelul Timpului va fi disponibil pentru turişti începând cu 1 iulie şi va avea un tarif diferit faţă de biletul de intrare, preţ ce urmează să fie stabilit. Până la 1 iulie se vor pune la punct şi toate detaliile legate de numărul de persoane care pot vizita într-o zi tunelul, deoarece numărul de turişti poate ajunge şi la 6000 pe zi la Castelul Bran, dar nu toţi vor putea avea şi acces în tunel. Se vor face probabil programări. Nu este vorba despre un simplu tunel şi despre un show multimedia unic în peisajul muzeal european. Vor fi două galerii, una pe verticală, iar alta pe orizontală care se va termina cu un dom“, a declarat Bogdana Balmuş, PR manager al Castelului Bran.

Exit mobile version